16. nov. 2009

Bading, Wimpy x 2, Politi, Badminton, Shopping, Bursdag og Trafikk!

Bading
Torsdag var det smellvarmt, så da Noomi var ferdig på skolen tok vi badetøy, campingstoler, en oppblåsbar delfin og flytebrett i bilen, og dro rett opp til innsjøen for å nyte været! Middagen, som bestod av nystekt pizza og iskald brus, ble også brakt med. Etter den var vell fordøyd nøyt vi resten av ettermiddagen i vannet.


Wimpy x 2
En formiddag jeg og Ingebjørg lå å halvsov i hver vår seng, kom Sithe innom. Han hadde fått lønning og ville spandere middag på oss på Wimpy. Det takket vi ikke nei til:)


Ikke nok med det; i går tok ei mor med seg ungene, meg, Noomi og Ingebjørg på Wimpy, for å takke Ingebjørg for all hjelpa de har fått gjennom året. Så da fikk vi nyte burgerne nok en gang:


Som dere ser; jeg lider ingen nød, men det er desverre mange andre her nede som gjør det...


Politi!
På tur til ungdomsmøte på søndag plukket vi opp folk. Det ble etterhvert ganske fullt, så noen måtte stå å holde seg fast utpå bilen.... så stoppet politiet oss. Han mente vi i det minste burde prøve å få alle inni bilen, så ingen måtte henge på utsiden. (Han komenterte ikke en gang at det var minst 10-12 stk mer i bilen enn det var seter og sikkerhetsbelter til).

Ingebjørg forklarte politiet at vi skulle på møte, og at vi ikke hadde større bil, og spurte om han ikke kunne hjelpe oss med å transportere folk istede. Det ville han ikke, men vi stablet folk litt bedre inni kassa, så ingen måtte henge på utsiden, så ble politiet fornøyd, og vi kjørte videre.... Afrika- sier jeg bare ..Btw: Politiet gikk kledd i grå bukse og hvit hettegenser.



Badminton
Jeg og Noomi spiller en del badminton for tiden, og da Ernerst kom på besøk ville han også spille, men «ballen» for ganske fort opp på taket. Løsningen for å få den ned var å stå på taket av «gull-bil(l)en» hans. Hva kan en ikke bruke en bil til?



Shopping
I helga var tre jenter fra Matimatolo på besøk hos oss. De kommer fra et veldig fattig hjem, så Ingebjørg tok de med på shopping i byen, og kjøpte nye klær og sko til dem. Det satte de pris på!



Bursdag
Ingebjørg ble 49 år på Lørdag! Det ble feiret med grilling og kake. Det kom både gjester og regnvær, men da bursdagen var ferdig var det bare gjestene som gikk... (regnværet er her fortsatt...)



Trafikk!
Leste litt statistikk i avisa her om dagen. Skremmende statistikk. Faktisk helt sykt! Mange syns statistikken på døde og skadde i trafikken i Norge er forferdelig, men se på dette:

SA STATS OF SHAME
700 000 car crashes/year
R52 000 000 000/year – annual cost of accidents
90% of crashes caused by breaking vehicle and pedestrian rules
50% caused by drunk drivers
300 times more likely to die in i car accident than be murdered
10- to 24-year- olds' main cause of death: road crashes
One in 15 drivers on the road at night are drunk
30% of deaths preventable by use of front and back seatbelts

EVERY DAY ON SA ROADS
45 people die (3 children)
410 injured
25 paralysed


Det er sjokkerende, ja?! ...vi kom forbi ei trafikkulykke på turen fra Durban, der noen døde og noen ble alvorlig skadd. Får håpe vi blir spart for slike oppevelser... Men når man pakker bilene så fulle, og folk knapt vet hva sikkerhetsbelter er, så er det kanskje ikke så rart at ulykkestallene er høge...


Kjør pent folkens!

1 kommentar: